PrzystawkI zimne
Deska Serów
selekcja serów - proszę pytać obsługę o dostępne warianty55 zł
Deska wędlin
selekcja wędlin wiejskich i dojrzewających - proszę pytać obsługę o dostępne warianty55 zł
Śledź w oleju
płat śledzia w oleju roślinnym z cebulą i grubo mielonym pieprzem21 zł
Śledzie “Trzy Kolory”
Czerwony - w buraczkach z żurawiną podany na pumpernikluBiały - w śmietanie z cebulką, ogórkiem i jabłkiem
Niebieski - z sałatką jagodową z marynowaną cebulką
29 zł
Prosciutto crudo di parma z melonem
melon podany z włoską szynką marynowaną39 zł
Miodowy tatar z łososia
siekany łosoś wędzony podany z sosem miodowo-musztardowym z kaparami39 zł
Carpaccio z buraka
cienko krojone plastry gotowanego buraka podawane z serem dojrzewającym22 zł
Pasztet strasburski
pasztet z kaczych i gęsich wątróbek podany z musztardą francuską29 zł
Befsztyk tatarski
tatar wołowy podawany z cebulą, ogórkiem i marynowanymi grzybkami49 zł
PrzystawkI ciepłe
C.L.U.B. Sandwich
kanapka tostowa z kurczakiem, bekonem, sałatą oraz sosem majonezowym (chicken, lettuce under bacon)39 zł
Marchewkowe frytki
pieczone marchewki z sosem serowym25 zł
Pikantne krewetki z tostem czosnkowym
6 sztuk krewetek 16/20 w ostrej potrawce z chilli, oliwy i czosnku69 zł
ZUPY
Rosół złocisty
z makaronem / z kołdunami20 zł / 25 zł
Zupa Cybulowa
klarowna zupa cebulowa podana z grzankami serowymi27 zł
Barszcz czerwony z Sieradzkimi prażokami lub z domowymi kołdunami
barszcz czerwony podawany z ziemniakami prażokami z boczkiem / z kołdunami25 zł
Łódzka zalewajka na zakwasie
prawdziwie łódzka zalewajka26 zł
MIM - Minestrone Italiano Mariano
warzywna zupa włoska27 zł
Krem z borowików spod świerku
krem z borowików podawany z czapą z ciasta francuskiego35 zł
Żur Pański
żurek na zakwasie z jajkiem i kiełbasą podawany w chlebie39 zł
Dania główne
Pałacowa pieczeń wieprzowa
podana z ziołowymi ziemniakami pieczonymi oraz kapustą zasmażaną49 zł
Schab Zagłoby (250 g. - 270 g.)
z kością podany z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną60 zł
Polędwiczki wieprzowe
w sosie grzybowym z kopytkami i surówką z czerwonej kapusty52 zł
DeVolaille
zawijany maślany kotlet podany z puree ziemniaczanym oraz bukietem surówek49 zł
Swiss
Szwajcarski kotlet ze schabu przekładany żółtym serem i szynką w złotej panierce podany z ziemniaczanym puree i marchewką z groszkiem52 zł
Policzki wołowe Bodo
duszone poliki wołowe w sosie grzybowym z domowymi kopytkami podane z zasmażanymi burakami60 zł
Wołowina po burgundzku
jednogarnkowe danie z duszonej wołowiny z warzywami podane z ryżem curry i fasolką szparagową70 zł
Giczka Pani Domu
gotowana lub opiekana gicz cielęca podana z gotowanymi ziemniakami oraz brukselką75 zł
RYBY
Pstrąg w całości
grillowany pstrąg w całości podany z opiekanymi ziemniakami ziołowymi i surówką z kiszonej kapusty45 zł
Łosoś po Sycylijsku
łosoś pieczony podany z puree ziemniaczano - bazyliowym i pieczarkowym dodatkiem70 zł
Sandacz saute
podawany w sosie serowo - szpinakowym z ryżem i surówką z białej kapusty65 zł
DANIA WARZYWNE
Ratatouille
francuska potrawa z duszonych warzyw podawana z serową grzanką / czosnkową grzanką29 zł
Stek z kalafiora a’la Połomska
kalafior smażony z sosem czosnkowym serwowane z fasolką szparagową z bułką tartą35 zł
SAŁATKI
Sałatka Zorby, Greka
z pomidora, ogórka, czerwonej cebuli i czarnych oliwek, z oliwą i oregano25 zł
Sałatka Cezar
z sałaty rzymskiej z dodatkiem piersi kurczaka, z sosem majonezowym, grzankami i tartym parmezanem32 zł
Colesław w SPATF’ie
popularna surówka z kapusty z marchewką i majonezem z domowego przepisu12 zł
DESERY
Szarlotka Lurkensa
miodowa szarlotka podana na ciepło z lodami i bitą śmietaną29 zł
Panna Cotta z malinami
delikatny deser z ciepłymi malinami25 zł
Deser lodowy
z owocami i bitą śmietaną25 zł
TORTY & CIASTA
Tort letni
tort przekładany bitą śmietaną i świeżymi owocami (od 6 do 8 lub od 10 do 14 osób)180 zł / 260 zł