logo

PrzystawkI zimne

Deska Serów

selekcja serów - proszę pytać obsługę o dostępne warianty
55 zł

Deska wędlin

selekcja wędlin wiejskich i dojrzewających - proszę pytać obsługę o dostępne warianty
55 zł

Śledź w oleju

płat śledzia w oleju roślinnym z cebulą i grubo mielonym pieprzem
21 zł

Śledzie “Trzy Kolory”

Czerwony - w buraczkach z żurawiną podany na pumperniklu
Biały - w śmietanie z cebulką, ogórkiem i jabłkiem
Niebieski - z sałatką jagodową z marynowaną cebulką
29 zł

Prosciutto crudo di parma z melonem

melon podany z włoską szynką marynowaną
39 zł

Miodowy tatar z łososia

siekany łosoś wędzony podany z sosem miodowo-musztardowym z kaparami
39 zł

Carpaccio z buraka

cienko krojone plastry gotowanego buraka podawane z serem dojrzewającym
22 zł

Pasztet strasburski

pasztet z kaczych i gęsich wątróbek podany z musztardą francuską
29 zł

Befsztyk tatarski

tatar wołowy podawany z cebulą, ogórkiem i marynowanymi grzybkami
49 zł

PrzystawkI ciepłe

C.L.U.B. Sandwich

kanapka tostowa z kurczakiem, bekonem, sałatą oraz sosem majonezowym (chicken, lettuce under bacon)
39 zł

Marchewkowe frytki

pieczone marchewki z sosem serowym
25 zł

Pikantne krewetki z tostem czosnkowym

6 sztuk krewetek 16/20 w ostrej potrawce z chilli, oliwy i czosnku
69 zł

ZUPY

Rosół złocisty

z makaronem / z kołdunami
20 zł / 25 zł

Zupa Cybulowa

klarowna zupa cebulowa podana z grzankami serowymi
27 zł

Barszcz czerwony z Sieradzkimi prażokami lub z domowymi kołdunami

barszcz czerwony podawany z ziemniakami prażokami z boczkiem / z kołdunami
25 zł

Łódzka zalewajka na zakwasie

prawdziwie łódzka zalewajka
26 zł

MIM - Minestrone Italiano Mariano

warzywna zupa włoska
27 zł

Krem z borowików spod świerku

krem z borowików podawany z czapą z ciasta francuskiego
35 zł

Żur Pański

żurek na zakwasie z jajkiem i kiełbasą podawany w chlebie
39 zł

Dania główne

Pałacowa pieczeń wieprzowa

podana z ziołowymi ziemniakami pieczonymi oraz kapustą zasmażaną
49 zł

Schab Zagłoby (250 g. - 270 g.)

z kością podany z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną
60 zł

Polędwiczki wieprzowe

w sosie grzybowym z kopytkami i surówką z czerwonej kapusty
52 zł

DeVolaille

zawijany maślany kotlet podany z puree ziemniaczanym oraz bukietem surówek
49 zł

Swiss

Szwajcarski kotlet ze schabu przekładany żółtym serem i szynką w złotej panierce podany z ziemniaczanym puree i marchewką z groszkiem
52 zł

Policzki wołowe Bodo

duszone poliki wołowe w sosie grzybowym z domowymi kopytkami podane z zasmażanymi burakami
60 zł

Wołowina po burgundzku

jednogarnkowe danie z duszonej wołowiny z warzywami podane z ryżem curry i fasolką szparagową
70 zł

Giczka Pani Domu

gotowana lub opiekana gicz cielęca podana z gotowanymi ziemniakami oraz brukselką
75 zł

RYBY

Pstrąg w całości

grillowany pstrąg w całości podany z opiekanymi ziemniakami ziołowymi i surówką z kiszonej kapusty
45 zł

Łosoś po Sycylijsku

łosoś pieczony podany z puree ziemniaczano - bazyliowym i pieczarkowym dodatkiem
70 zł

Sandacz saute

podawany w sosie serowo - szpinakowym z ryżem i surówką z białej kapusty
65 zł

DANIA WARZYWNE

Ratatouille

francuska potrawa z duszonych warzyw podawana z serową grzanką / czosnkową grzanką
29 zł

Stek z kalafiora a’la Połomska

kalafior smażony z sosem czosnkowym serwowane z fasolką szparagową z bułką tartą
35 zł

SAŁATKI

Sałatka Zorby, Greka

z pomidora, ogórka, czerwonej cebuli i czarnych oliwek, z oliwą i oregano
25 zł

Sałatka Cezar

z sałaty rzymskiej z dodatkiem piersi kurczaka, z sosem majonezowym, grzankami i tartym parmezanem
32 zł

Colesław w SPATF’ie

popularna surówka z kapusty z marchewką i majonezem z domowego przepisu
12 zł

DESERY

Szarlotka Lurkensa

miodowa szarlotka podana na ciepło z lodami i bitą śmietaną
29 zł

Panna Cotta z malinami

delikatny deser z ciepłymi malinami
25 zł

Deser lodowy

z owocami i bitą śmietaną
25 zł

TORTY & CIASTA

Tort letni

tort przekładany bitą śmietaną i świeżymi owocami (od 6 do 8 lub od 10 do 14 osób)
180 zł / 260 zł

Tort na zamówienie

smak i forma do ustalenia z managerem